Yksityiset

Palvelut

Hoidan yksityisasiakkaille asunto- ja kiinteistökauppaan liittyviä riitoja, kiinteistökauppoja sekä perheoikeudellisia toimeksiantoja. En hoida lasten huoltoon tai elatukseen liittyviä riitoja.

Perheoikeudelliset toimeksiannot

Palveluihini kuuluu perhe- ja jäämistöoikeudelliset toimeksiannot, joita olen hoitanut vuodesta 2004 lähtien.

 • Perintösuunnittelu ja verosuunnittelu, lahjat ja testamentit
 • Yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdokset
 • Perinnönjaot
 • Pesänselvittäjänä ja -jakajana toimiminen kuolinpesissä tai osakkaiden avustaminen perinnönjaoissa.

Kiinteistökauppariidat

Kiinteistö- tai asuntokauppa voi aiheuttaa ison riskin sekä myyjälle että ostajalle. Asunto-osakkeen kaupassa ja kiinteistön kaupassa riskit ja vastuut ovat erilaisia, koska asunto-osakeyhtiössä yhtiö vastaa pääsääntöisesti rakenteista.

Asuntokauppa

Asunto-osakeyhtiössä vastuu rakenteista on asunto-osakeyhtiölain nojalla yhtiöllä, ellei yhtiöjärjestyksessä ole määrätty toisin. Tämän vuoksi yksittäistä asuntoa koskeva rakenteellinen ongelma ei tule yhden osakkeenomistajan maksettavaksi. Asunto-osakeyhtiöissä rakenteellinen kaikkia asuntoja koskeva ongelma voi kuitenkin tulla yhtä kalliiksi kuin omakotitalon vakava virhe. Esimerkiksi 1970-1980-luvun rivitaloissa voi olla valesokkelirakenne samoin kuin aikakauden omakotitaloissa.

Kiinteistökauppa

Riskien välttämiseksi kaupan kohteesta pitää hankkia kunnolliset tiedot. Kiinteistönvälittäjän myyntiesitteessä oleva maininta hyväkuntoisuudesta on myyntipuhetta. Se ei ole tae siitä, että kohde on rakennusfysikaalisesti toimiva ja oikein rakennettu. On erittäin tärkeää turvautua ammattitaitoisiin ja puolueettomiin rakennusalan asiantuntijoihin luotettavan tiedon saamiseksi tulevista korjaustarpeista, mahdollisista rakenteellisista ongelmista ja kustannuksista. Lue aiheeseen liittyvä artikkeli.

Ota yhteyttä

  Asianajotoimisto J Luukko Oy

  Maakuntagalleria, 4. krs
  Kauppakatu 40 D
  53100 Lappeenranta

  jussi.luukko@jluukko.fi
  p. 050 3877 583

  Toimistoni on Lappeenrannan keskustassa, mutta tapaan asiakkaita joustavasti Teamsilla missä vain ja kasvotusten välillä Joensuu-Helsinki-Mikkeli-Kotka.